Noord-Tenerife: een oase van groen

Wanneer je over Tenerife leest, gaat dit vaak over de stranden en de bestemming voor een echte zonvakantie. Maar wil je het echte, authentieke Tenerife leren kennen? Ga dan naar het Noorden, en ontdek een heel andere kant van het eiland.
 
Garachico, een Canarische parel
Garachico is een klein authentiek vissersstadje, dat werd gevormd rond een van de oudste havens van het eiland. In 1706 werd het stadje bijna volledig vernietigd door een uitbarsting van El Teide, maar het werd bijna volledig hetzelfde weer opgebouwd. Het weer is er grillig, dus zonnekloppers zal je hier niet vinden. Ook stranden zijn er niet, wel natuurlijke zwembassins die werden uitgehakt uit de versteende lava van de uitbarsting. Hier vind je tijdens de weekends ook veel locals genieten van het mooie weer. Trek je het kleine centrum in, dan vind je er authentieke huizen volgens lokale stijl, schattige pleintjes en vroegere palacio’s waar je nu kan logeren.
 
Masca, het arendsnest van Tenerife
Het kleine dorpje Masca is een van de bekendste in het noorden. Er naartoe gaan doe je via een steile, kronkelende weg , waarbij je blij bent wanneer je eindelijk de top bereikt. Het dorpje zelf is niet meer dan een verzameling pittoreske huisjes, gebouwd rond een kerkje en een souvenirshop. Hier geniet je van een heerlijke lunch in een schattig eethuisje, terwijl je geniet van het weidse uitzicht. Ben je sportief aangelegd? Probeer dan de wandeling van de top, doorheen de steile kloof van Masca helemaal tot aan de zee. Uitdagend, maar wel een fascinerende ervaring!
 
Santiago del Teide, indrukwekkend mooi
Aan het dorpje Santiago del Teide liggen los Gigantes, de hoogste kliffen van Europa! Deze indrukwekkende kliffen zijn vanaf beneden in de haven nog imposanter dan van bovenaf gezien. De ruige rotsformaties reizen tot wel 800 meter boven de zeespiegel uit!
 
Icod de los Vinos, thuis van de beroemde drakenbloedboom
In Icod de los ViƱos wacht een indrukwekkende boom die het tot in het Guinness Book of Records geschopt heeft. De Drakenbloedboom is tussen de 500 tot 600 jaar oud. Je kan hem bezoeken via een prachtige botanische tuin met talloze inheemse planten en bloemen. Icod de Los Vinos is ook erg bekend voor haar wijnen. De beste wijn van het eiland komt van de wijngaarden rond het stadje. Op het drukke stadsplein in het historische centrum kan je hem proeven in de talloze bodega’s.
 
La Laguna, het schattigste werelderfgoed
Deze voormalige hoofdstad van Tenerife staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en terecht! Het stadje, dat nu een gezellige universiteitsstad is geworden, is authentiek, gezellig en vol kuiergenot, want de straten in het centrum zijn volledig autovrij. Er zijn tal van gezellige winkeltjes en terrasjes met lekker eten, met om zowat elke hoek een verrassing. Vaak kun je bijvoorbeeld binnengluren of soms zelfs binnenlopen bij de prachtige Canarische huizen van vroeger.
 

Plaats je reactie

Reacties ({{ comments.length }})

{{blogComment.comment}}
door {{blogComment.commentUserName}} op {{blogComment.commentDate | date:'dd-MM-yyyy HH:mm:ss'}}

Jouw reactie werd toegevoegd.

Stuur nog een vraag
Wij respecteren je privacy. Je mailadres wordt niet gepubliceerd bij je reactie, en ook niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden. verzenden

Volgende velden zijn niet juist ingevuld:

  • Naam is verplicht
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je jouw antwoord graag ontvangt
  • Je dient een bericht op te geven

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.