Explora Journeys: Luxecruises heruitgevonden

Explora Journeys: Luxecruises heruitgevonden

Deel dit artikel

Wie is Explora Journeys?

Explora Journeys is het nieuwe luxe lifestyle merk in zeereizen, met de ambitie om de luxe cruisemarkt te herdefiniëren.

Explora Journeys lanceerde deze zomer hun eerste, van een reeks van totaal zes schepen, en heeft iets gecreëerd waarbij luxe persoonlijk en plezierig is. Daarbij introduceren zij een ander tempo van reizen; langzamer, intenser en met meer gelegenheid om u echt onder te dompelen in de bestemmingen. Met als doel om een beleving te creëren waarbij gasten uitgerust en niet uitgeput weer naar huis zullen gaan.

De gast staat centraal en deze belevingen draaien om wat reizigers op dit moment zoeken: ruimte, keuzes, design en privacy. En dit alles met respect voor de zee.

De gloednieuwe schepen zijn uitgerust met de laatste ontwikkelingen in duurzaamheid, en zij zullen een unieke All-Inclusive beleving introduceren voor diegenen die op een andere manier de wereld willen verkennen.

 

Slow cruising

De rederij laat haar gasten de wereld ontdekken. Ze stelt een langzamer reistempo voor met onconventionele aankomst- en vertrektijden. Dit biedt de mogelijkheid om meer tijd op elke bestemming door te brengen en zich dieper onder te dompelen in de lokale cultuur en leefwereld. Aan boord verblijven de gasten in 461 suites, penthouses en residenties met privéterras die tot de ruimste onder de luxeschepen behoren.

Luxecruises heruitgevonden

Het merk wil zich als Europese rederij onderscheiden van de traditionele luxeschepen door bijvoorbeeld af te stappen van een theaterzaal en het entertainment te verplaatsen naar de diverse bars. Elke lounge straalt een eigen sfeer uit van achtergrondmuziek over jazz tot disco en rock ’n roll. Daarnaast wil Explora Journeys dat het entertainment- en verrijkingsprogramma een authentieke weerspiegeling is van de regio’s en bestemmingen die het schip bezoekt.

 

Thuis op zee

Luxueus, sereen en ruim, elk van de 461 suites, penthouses en residenties aan boord van EXPLORA I & EXPLORA II zijn gecreëerd met verfijnde Europese elegantie en comfort als focus om haar gasten een echt 'Thuis aan Zee' te bieden. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op zee dankzij de kamerhoge ramen en een eigen privéterras. De suites variëren van 35 m² tot 280 m², en zijn van alle gemakken voorzien zoals een persoonlijke minibar, espressomachine, waterkoker en een Dyson Supersonic™ föhn.


 

Culinaire belevingen uit alle hoeken van de wereld

De culinaire belevingen aan boord van Explora Journeys hebben invloeden van over de hele wereld en brengen persoonlijkheid, ver­fijning en een vleugje ziel naar het dineren op zee - of dit nu in één van de zes elegante restaurants, bij een zwembad of op uw privé terras is.

Reizen met Explora Journeys is op basis van een All-Inclusive formule: welkomstfleschampagne in de suite, fooien aan boord, onbeperkte en snelle wifi, ongelimiteerde drankjes, heerlijke wijnen en premium sterke dranken, toegang tot 18 verfijnde en gevarieerde belevingen op het gebied van eten en drinken, waaronder zes restaurants, vijf lounges en 24 uur in-suite dining en meer** en een pendeldienst tussen haven en stadscentrum (waar nodig/beschikbaar). ** Experience fee is van toepassing op twee locaties

Sfeer aan boord

De schepen van Explora Journeys zijn ontworpen door architecten die hun strepen hebben verdiend in het uitwerken van jachten en luxehotels. Zij moesten ervoor zorgen dat het exterieurprofiel van de schepen meer is afgestemd op een superjacht dan een traditioneel cruiseschip. De 248 meter lange vaartuigen stralen een moderne, kosmopolitische boetiekhotelsfeer uit. Ze zijn levendig met heel wat lounges en animatie, maar willen tegelijk intiem zijn.

Het personeel moet als perfecte gastheren een intuïtieve dienstverlening aanbieden waarbij de gasten echt kunnen ontspannen. Tot slot is het goed om te weten dat er tijdens de reis geen formele avonden zijn, noch is er een strikte dress code.

Bestemmingen

Vaar mee met EXPLORA I of EXPLORA II en geniet in de zomer van 2024 van een reis in de Middellandse Zee. Er is een keuze uit kortere reizen, interessant voor de jongere welvarende reiziger met minder tijd, maar nog steeds aantrekkelijk voor degenen die hun perfecte uitgebreide en wat langere reis willen samenstellen. Tijdens deze reizen gaan de schepen naar bestemmingen buiten de gebaande paden, met overnachtingen in de havens, onconventionele aankomst- en vertrektijden en zeedagen zodat gasten kunnen genieten van alles wat het schip te bieden heeft.

Naast de Middellandse Zee kunt u in de winter van 2023/2024 met Explora Journeys richting de Caribbean. In de winter van 2024/2025 staan de Caribbean & Midden-Oosten op het programma.

Wat is inbegrepen?

Gasten ontvangen bij aankomst een fles welkomstchampagne alsook een fles wijn en sterkedrank naar keuze in de suite. Tijdens de cruise zijn de maaltijden, onbeperkte dranken, fijne wijnen, sterkedrank, minibar, wifi en fooien allen inbegrepen. Ook toegang tot het fitnesscentrum en de thermale zone van de spa is inbegrepen. In vele havens voorziet de rederij gratis shuttlediensten naar het centrum.

De schepen van Explora

Het eerste schip Explora I komt in juli 2023 in de vaart. De rederij heeft op dit ogenblik zes schepen in aanbouw of bestelling bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Die komen tegen 2028 in de vaart. De eerste schepen zullen plaats bieden aan 922 gasten en 640 bemanningsleden.

Explora Journeys wil haar product afstemmen op de persoonlijke voorkeuren van de gasten. Dat gaat van flexibele dineertijden in zes restaurants waarvan er vijf in de prijs zijn inbegrepen, 24 uur in-suite dining, twaalf bars en lounges, 970 m² aan spa en wellness en 2.500 m² aan buitendekken. Ze genieten er van bubbelbaden, private cabana’s, drie verwarmde buitenbaden waarvan er één is voorbehouden voor volwassenen en een vierde bad met uitschuifbaar glazen dak.

Voor wie geschikt?

Explora Journeys is ontworpen voor gasten die langer willen blijven, later willen vertrekken en intensiever willen reizen. Ze wil een volgende generatie reizigers aantrekken die de wereld op een intensieve manier wil verkennen. Dat kunnen koppels zijn, maar ook gezinnen met kinderen en multigeneratiegroepen. Aan boord zijn er ook talrijke suites met een verbindingsdeur. Ideaal voor wie met een groter reisgezelschap op cruise gaat. Voor kinderen en jongeren worden er ook aparte activiteiten georganiseerd.

De rederij mikt op veeleisende en bereisde gasten die op zoek zijn naar authentieke, transformerende en langzamere reiservaringen. Uit de boekingen blijkt alvast dat de jonge rederij erin slaagt een welgesteld publiek aan te trekken waarbij de helft opteert voor meerdere opeenvolgende reizen. Door het actieve karakter voelen ook gasten onder de 50 jaar zich aangetrokken tot Explora Journeys.

Contacteer uw selectair kantoor voor meer informatie. Kom aan boord bij Explora Journeys en ontdek uw Ocean State Of Mind.

Exclusive Sale

Exclusive Sale is verlengd tot 11 december!
Ervaar all-inclusive, levendige, Europese luxe op zee aan boord van Explora Journeys. 
Geniet van een ruime suite aan zee met een privéterras, negen culinaire ervaringen, ons wellness- en fitnessprogramma geïnspireerd op de oceaan en nog veel meer. 
De Exclusive Sale is verlengd tot 11 december. Dat geeft een prijsvoordeel tot 50 % op geselecteerde afvaarten in de Caribbean en Middelandse Zee.

Middelandse Zee begint vanaf EUR 1980 persoon, en Caribbean vanaf EUR 1770 euro.
Geselecteerde afvaarten vanaf december 2023 t/m april 2025.


Boek vóór 11 december 2023
Geniet van kortingen tot 50%* op geselecteerde reizen

* Voorwaarden en bepalingen zijn van toepassing
Kim helpt je graag verder
Kim helpt je graag verder

Kim helpt je graag verder

Selectair Vivatours

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Stationsstraat 15 15
8500 KORTRIJK