Krokusvakantie in Saariselkä - Lapland

Krokusvakantie in Saariselkä - Lapland

  • € 1525

  • Heen- & terugvlucht

  • 5 dagen/ 4 nachten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Het carnaval verlof doorbrengen in het Hoge Noorden, genieten van de sneeuw, de stilte, de arctische dieren, de 'fun' activiteiten maar ook het tropische zwembad in het hotel ? Rijdt op een sneeuwscooter door de prachtige natuur van Noord-Lapland en geniet !

Dag 1: Maandag 12 februari 2024
Lijnvluchten Brussel-Helsinki 7u15-10u50 en Helsinki-Ivalo 11u25-13u10. In Ivalo neem je de luchthaven bus of een taxi naar Holiday Club Saariselkä. Na aankomst heb je tijd om een wandeling te maken door Saariselkä en eens te kijken waar het safarihuis zich bevindt. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 2: Dinsdag 13 februari 2024
Geniet van een ontspannen ontbijt en de faciliteiten van het hotel of boek een korte facultatieve safari uit de lijst onderaan deze pagina. Namiddag wacht je een adrenaline rijke safari.
Ontdek de sneeuwscooter
Tijdens deze 2u sneeuwscootersafari geniet je volop van de prachtige natuur van Fell Lapland. Er wordt op een gezapig tempo gereden zodat je tijd hebt om van de omgeving te genieten. De route brengt je naar de top van een van de heuvels rond Saariselkä waar je een ongelofelijk zicht krijgt op het omringende landschap. Vergeet zeker je fototoestel niet want tijdens de rit wordt er regelmatig gestopt om foto's te nemen. Onderweg wordt een warm drankje geserveerd.
Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 3-4: Woensdag 14 februari tot donderdag 15 februari 2024
Tijdens deze 2 dagen kan je relaxen aan het tropisch zwembad van Holiday Club Saariselkä, je laten verwennen in de wellness of je neemt de skibus naar het skigebied van Saariselkä en waagt je aan enkele afdalingen. Skimateriaal kan je ter plaatse huren.
Vul je je dagen liever met andere, typisch Lapse activiteiten ? Maak dan onderaan je keuze uit de facultatieve excursies. 
Elke avond wacht je een lekker diner in het hotel. 

Dag 5: Vrijdag 16 februari 2024
Geniet rustig van je ontbijt in de Holiday Club en daarna is het tijd om afscheid te nemen van Lapland. Neem de luchthaven bus of een taxi terug naar de luchthaven voor vlucht Ivalo-Helsinki 13u50-15u25 en Helsinki-Brussel 16u40-18u25.
Praktisch

Praktisch

Inclusief

Inbegrepen:
- Lijnvluchten met Finnair Brussel - Ivalo - Brussel 
- Luchthaventaksen (€ 70 p/p zoals bekend op 22/3/23)
- 4 overnachtingen met half pension in Holiday Club Saariselkä
- vrij gebruik van het tropisch zwembad
- de safari zoals beschreven met steeds 2 volwassenen per scooter/slede.
- thermische kledij tijdens de safari (overall, laarzen, balaclava, handschoenen en sokken)
- Engelstalige gids tijdens de safari
- BTW, taksen en bijdrage Garantiefonds Reizen

Exclusief

Niet inbegrepen:
- transfers vv van de luchthaven naar het hotel in Saariselkä (luchthavenbus of taxi)
- persoonlijke uitgaven
- lunches
- dranken bij de maaltijden
- optionele safari's
- skibus en huur skimateriaal en skipas
- Annulering- en bijstandsverzekering (sterk aangeraden!)

Meer informatie

Facultatieve safari's
Sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij (kort)  FISAAS07
Je rijdt per sneeuwscooter naar de lokale rendierfarm. Hier wacht de Sami gastheer je op en introduceert je in de Sami cultuur en de rendier economie. Tijdens het bezoek leer je hoe je een Lapse lasso moet gooien en hoe je met een rendierslede  moet rijden.
Vertrek: donderdag om 14u
Duur: 3 uur(20 km sneeuwscooter en 600m met rendierslede)
Prijs per persoon:  € 187/duo, € 237/solo en € 93/kind 4-14j.

Rendierssafari met transfer met minibus FISAAS06
In lang vervlogen tijden waren de rendiersledes de enige mogelijkheid van vervoer voor de Lappen. Er werden tot 25-30 rendieren in een span ingespannen. U ontdekt deze traditionele en vredige manier van vervoer door sneeuwlandschappen waar het geluid van de rendierbellen het enige is wat u hoort. Onderweg wordt er warme drank geschonken. Vervoer van en naar het hotel per minibus.
Vertrek: Elke dag om 10u
Duur: 2 uur (sledetocht 45min.)          
Prijs per persoon: € 149/volw. en € 73/kind 4-14j.

Husky safari 10 km FISAAS09/33
Winterse safaritocht met husky trekhonden

Bij het startpunt begroeten de enthousiaste honden je. Voordat de reis begint krijg je enige instructies betreffende het sturen van de slee die met 2 personen per slee gereden wordt. Halverwege de tocht heb je de gelegenheid om van bestuurder te verwisselen. De leider van het huskyteam vertelt je dan over het leven en het trainen van deze arctische dieren en je bent dan ook in de gelegenheid om goede foto's te maken.  Het vertrekpunt is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan gewijzigd worden. Inclusief koffie bij het kampvuur.
Vertrek: elke dag om 12.30u
Duur: 3 uur inclusief verplaatsingen (huskyrit ong. 50 min./10 km)    
Prijs per persoon: € 206/volw. en € 155/kind 4-14j.

Fishing Experience per sneeuwscooter FISAAS04
IJsvissen in een ongerept meer.
Per sneeuwscooter door het besneeuwde landschap naar een van de vele meren. Geniet van de stilte en probeer het ijsvissen. Je kan je eigen gevangen vis bakken boven het open vuur. Koffie en snack bij het open kampvuur. 
Vertrek: woensdag om 9u
Duur: 4 uur (snack inbegrepen)          
Prijs per persoon: € 184/duo, € 234/solo en € 92/kind 4-14j.

Aurora Borealis sledetocht FISAAS26
Tijdens deze tocht met een slede getrokken door een sneeuwscooter kan je genieten van het uitzicht. Je gids brengt je naar de heuvels waar je een mooi landschap hebt met ongehinderd zicht op de noordelijke hemel. Je trip brengt je naar een gezellige blokhut waar je kan genieten van warme drankjes terwijl je de natuur bewondert. Met wat geluk blijven de wolken achterwege en krijg je een mooi zicht op de maan, de sterren en eventueel het noorderlicht.
Vertrek: woensdag om 20u 
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 105/volw. en € 52/kind 4-14j.

Search for Northern lights by snowmobiles FISAAS27
Kom en beleef een exotische poolavond terwijl u door besneeuwde wouden en over boomloze heuvels rijdt. Met een beetje geluk zie je bij een open hemel de duizenden flonkerende sterren, de heldere maan en zelfs het Noorderlicht laat zich misschien wel zien. Uw gids brengt u naar een plaats met de meeste kans om het noorderlicht te zien. Tijdens het wachten is er tijd om bij het kampvuur te genieten van warme drankjes en snacks.
Vertrek: dinsdag, donderdag om 20u
Duur: 3 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 159/duo en € 79/kind 4-14j.

Search for the Northern lights by bus FISAAS28
Deze safari brengt je per bus naar de beste plaatsen om het naar de hemel te kijken. Met wat geluk zie je als de hemel open is, de maan, de sterren en misschien zelfs het noorderlicht. Onderweg vertelt de gids over het leven in Lapland en het noorderlicht.
Vertrek: woensdag, donderdag  om 20u, in april om 21u
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 111/volw. en € 56/kind 4-14j.

In het hart van de natuur FISAAS08
Sneeuwscooter lang

Geniet van het buitenleven tijdens deze wildernis sneeuwscooter safari. Je rijdt over heuvels en door valleien naar je eerste stop waar je kan proberen ijsvissen of sneeuwschoenwandelen. Daarna rijd je verder door het bos waar je misschien rendieren ziet op zoek naar hun voedsel dat verborgen zit onder een meter sneeuw. Hou je ogen open voor andere dieren op zoek naar eten. Onderweg wordt er een traditionele Lapse lunch geserveerd.
Deze safari is enkel aangeraden voor volwassenen.
Vertrek: woensdag om 9u
Duur: 5-6 uur (lunch inbegrepen)           
Prijs per persoon
Periode A/B: € 235/duo en € 320/solo

White silence on snowshoes FISAAS02
Trekken met sneeuwschoenen is de eenvoudigste manier om de winterse natuur van het Noorden en het dierenleven daarin van dichtbij te beleven.  Nadat we onze sneeuwschoenen hebben aangetrokken en we de looptechniek een beetje geleerd hebben, volgen we onze gids de wildernis in.  De stilte van het ons omringende bos en het kampvuur, waar we weer wat op kracht kunnen komen, ontspannen ons. Na de tocht kunnen we het materiaal tot 17u behouden zodat we op eigen tempo nog wat verder kunnen oefenen.
Niet geschikt voor kinderen -12j.
Vertrek: woensdag om 10u
Duur: 2 uur          
Prijs per persoon: € 82/volw. en € 41/kind 12-14j.

Cross country skiing trip FISAAS11
Je ski-instructeur begeleidt je naar de hellingen nadat elke deelnemer het benodigde materiaal heeft gekregen: de ski's, de skistokken, de skischoenen en voldoende warme kleding voor buiten. Je instructeur vertelt je wat cross-country skiën nu eigenlijk is en leert je de verschillende skitechnieken. In het begin leer je de eerste vaardigheden zoals: hoe te glijden en hoe te stoppen, hoe je skistokken te gebruiken, hoe veilig om te vallen, enz. Gedurende de skitocht oefen je deze zojuist aangeleerde vaardigheden en leer je ook hoe je bergop- en bergafwaarts moet skiën. De ski's kunnen tot 17.00 gratis gebruikt worden om verder mee te oefenen.
Niet geschikt voor kinderen -12j.
Vertrek: donderdag om 10u
Duur: 2 uur (materiaal 5u huur)         
Prijs per persoon: € 82/volw. en € 41/kind 12-14j.

Winter adventure with electric bikes  FISAAS32
Kom en rijd mee tijdens dit avontuur op e-fatbikes! Nadat je je helm en fiets ontvangen hebt geeft de gids uitleg over het rijden met een fatbike. Daarna is het tijd om te starten voor de tocht die je door de besneeuwde landschappen van Saariselkä leidt. Tijdens dit avontuur geniet je van de stilte van de bossen en de natuur rond u. Onderweg wordt er gestopt voor een rustpauze waarbij je geniet van een warm drankje.
Niet geschikt voor kinderen -12j.
Vertrek: donderdag om 13u
Duur: 3 uur          
Prijs per persoon: € 110/volw. en € 55/kind 12-14j.

Opmerkingen:
* uurregelingen van de vluchten zijn steeds onder voorbehoud
*Alle vluchtprijzen zijn onder voorbehoud van eventueel bijkomende brandstoftoeslagen of verhoging van de taksen.
*De chauffeur van de sneeuwscooter blijft aansprakelijk voor de eerste € 1000 aan schade in geval van een ongeval. Vanaf € 1001 betaalt de verzekering van de sneeuwscooter.
*Het programma kan afhankelijk van de weersomstandigheden steeds gewijzigd worden om alle activiteiten in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden.
*Kinderen onder 4 jaar worden niet geaccepteerd omwille van de weersomstandigheden. Kinderen -12j. zitten tijdens de sneeuwscootersafari in een slede getrokken door een sneeuwscooter en niet op de sneeuwscooter bij de ouders.
*De chauffeur van de sneeuwscooter moet minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.
*De safari's zijn niet aangeraden voor zwangere vrouwen
  • Gallia

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Krokusvakantie in Saariselkä - Lapland

Krokusvakantie in Saariselkä - Lapland

  • € 1525 5 dagen/ 4 nachten

Vraag een offerte aan
Kim helpt je graag verder
Kim helpt je graag verder

Kim helpt je graag verder

Selectair Vivatours

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Stationsstraat 15 15
8500 KORTRIJK